måndag 16 mars 2009

Jorden vi ärvde 2

Nu är det dags att lämna tillbaka "Jorden vi ärvde" . Jag har lärt mig mycket och fått några obehagliga insikter men också hoppfulla.
Camilla Lif, präst i Stockholm och etisk rådgivare inom behandling av alkohol- och narkotikamissbruk skriver sista kapitlet. Hon ger oss de här orden på vägen;

Vi har inte fått modlöshetens Ande. Gud försöker bekämpa den. Inuti oss alla finns motgiftet. Där finns kraften, kärleken och självbesinningen. När Gud tittade på oss för första gången, var det kärlek vid första ögonkastet. Gud älskar oss med en befogad kärlek, för vi är förmögna till så mycket gott.. Många gånger i historien har vi lyft oss själva i håret. Som individer klarar vi av fruktansvärda katastrofer och sorger. Vi reser på oss igen. Hittar ett nytt sätt att leva. Det är egentligen helt fantastiskt vad mycket vi kan. Det finns helt enkelt mycket gott gry i oss. Det är bara att kämpa på. Med identiteten. Med glädjen över sjögräset som lyser grönt under ytan. Och hemkänslan bland laxar, mossor och små ugglor som bara flyger om natten.

Inga kommentarer: